Ето как да се отървем от гълъби по покриви на сгради – преглед на всички налични решения

Гълъбите са познат проблем за много собственици на сгради, особено тези с покриви. Населването на птиците, върху покривите може да доведе до замърсяване на сградите, повреди на строителните материали и разпространение на болести и паразити.

Ето как да се отървем от гълъби по покриви на сгради – преглед на всички налични решения

В тази статия ще разгледаме различни решения, които да ви помогнат да се отървете от птиците по покривите на сградите.

1. Инсталиране на птичи спици:

Птичите спици са дълги и тънки метални или пластмасови пръчки, които се поставят върху покривите, за да предотвратят нашествието от гълъби да се настанят, върху тях. Тези спици правят невъзможно за гълъбите да се издигат и кацат на покрива, като това ги отблъсква и ги принуждава да търсят други места за настаняване.

2. Използване на птичи мрежи:

Птичите мрежи са добро решение за предотвратяване на гълъбите да се настанят, върху покривите. Те се поставят над покрива и предотвратяват достъпа на гълъби до него. Мрежите трябва да са здрави и плътни, за да не позволяват на птиците да се промъкват през тях.

3. Използване на звукови отблъскващи устройства:

Звуковите отблъскващи устройства използват различни звуци и шумове, които нарушават комфорта на гълъбите и ги отблъскват. Това могат да са ултразвукови пищялки, звукови репродуктори с птичи крик или други апарати, които издават неприятни звуци за птиците. Важно е да се променя периодично звука, за да се избегне привикването на гълъби към него.

4. Използване на хищници и препятствия:

Може да се опитате да привлечете естествените хищници на гълъбите, като например соколи, гарвани или котки, към областта. Също така, може да се поставят препятствия като пъпки, стълби или камъни, които пречат на гълъбите да се настанят, върху покрива.

5. Редовно почистване и дезинфекция:

Редовното почистване след гълъби и дезинфекция на покривите е от съществено значение за предотвратяване населването на птиците. Използвайте подходящи средства за почистване и дезинфекция, като предварително сте поставили защитни ръкавици и маска, за да предпазите себе си от потенциални здравни рискове.

В заключение

Съществуват различни решения, които могат да помогнат да се отървете от гълъбите по покривите на сградите. Важно е да се избере подходящият метод, който да отговаря на специфичните нужди и условия на всяка сграда. Ако имате сериозни затруднения или неуспех в отърваването от гълъбите, може да се консултирате с професионален контрол: izvozva.bg на грижите с вредителите, за да получите помощ и съвет.

Scroll to Top