Лесни трикове за всяка кухня и почистване на покъщнина София

Перфектно почистване или чистенето с радост не е измислица! От време на време е време да направите пролетно почистване на вашата кухня е напълно възможно и повече от необходимо.

Тази стая има няколко функции. Все пак в кухнята на всеки дом се приготвя храна, а на повърхността често се полепват следи от храна, капки мазнина. Ето, защо за мнозина чистотата в зоната за готвене е свързана с упорита и дълга работа.

Сега ще ви разкрием 6 тайни, благодарение, на които кухнята ще бъде идеално чиста само за 2 часа.

Организация на почистването

Правилно организираният работен процес гарантира успех и спестява време за прескачане от една задача на друга. Трябва систематично и последователно да почиствате кухнята.

5 полезни препоръки:

Подгответе инструмента и домакинските химикали: купа с вода, парцали, гъби, препарати, почистващи продукти. Направете предварително ефективни домашни почистващи продукти, чиито рецепти са дадени по-долу.

Погледнете и сгънете всичко необходимо в ъгъла на кухнята. За излишните неща не се колебайте да организирате почистване на покъщнина София.

Почистете работното място. Много по-лесно е да направите всички шкафове и хладилника наведнъж, отколкото да извадите предметите, да ги измиете, да ги сгънете, след това да ги извадите отново …

Достатъчно е да сгънете съдържанието върху мушама, така че да не се намесва под краката. Преместете максимално кухненските мебели, за да измиете зоната по стените. Третирайте повърхности с упорити замърсявания и мазнини. Нанесете химически агент или домашно приготвена смес, върху абсорбатор, печка, фурна, микровълнова печка. Напълнете мивката и обработете плочките. Сварете чайник с оцет, за да почистите варовика. Това ще отнеме известно време (обикновено 10-30 минути), за да се разтворят мръсните следи. На този етап може да направите следното.

Сега идва моментът за почистване на кухненските кърпи. Накиснете ги в гореща вода с белина. Последната стъпка ще отнеме около 1 час. Трябва да преминете с кърпа по всички повърхности и да измиете напоената мръсотия. Започнете от горната част на кухнята и завършете пода. Сега мазнините и плаката лесно ще останат. Не е нужно да търкате едно и също място с часове – просто сменяйте често водата, защото всичко се отмива много бързо. След качествено почистване остава да върнете съдържанието на чекмеджетата по местата им.

Много е приятно – всичко в кухнята блести чисто и радва окото. Уреди, купи и подправки, сякаш самите те са в красива хармонична редица.

Scroll to Top