Опции за премахване на плесен

Всяко от следните лекарства се характеризира със специфична употреба и всички антисептици, без изключение, са вредни за здравето. Ето, защо е важно да се, спазват следните мерките за безопасност. От izvozva.bg ни дават някои полезни съвети:

Белина – не толкова ефективни, колкото специализирани инструменти, но не толкова нездравословни и по-евтини. С тях може да се отървете от плесен върху тъкани, стъкло, плочки и други повърхности. За да направите това, трябва да бъдат третирани със смес от белина и вода в съотношение от 1 до 10. Помнете, че белината отделя разяждащи пари, така че трябва да работите с нея в добре проветриво помещение. В допълнение, има способността да обезцветява цветните неща.

Специален антисептичен грунд – най-ефективното средство за премахване на плесен. Купува се в магазин, не се нуждае от вода за употреба и се полага върху предварително почистена повърхност. На върха на грунда може да се нанесе боя или тапет лепило.

Оцет – като всяка слаба киселина – убива мухъла. Нетоксичен, и действа благоприятно с много други средства. След един час повърхността, обработена с оцет, трябва да се изплакне с чиста вода, след което стаята да се проветри. Препоръчваме да се третира площта с плесен с оцет веднъж седмично, докато се почисти напълно.

Водородният пероксид – не само премахва мухъл, но и избелва повърхността, точно като белина, така трябва да го използвате внимателно. Без мирис и напълно безвредно за здравето.

Амонякът е друг достъпен агент, който ефективно се бори с плесен. Разтворът на алкохол и вода в съотношение едно към едно разрушава спорите върху повърхността на плочките и стъклото и трябва да се измие около 2 часа след нанасянето. Имайте предвид, че амонякът има остър мирис, така че трябва да се използва в проветриво помещение. В никакъв случай не смесвайте алкохол и белина, тъй като това ще доведе до появата на отровни газове.

Сода за хляб – една чаена лъжичка от този продукт се разтваря в чаша вода и след това се нанася върху мухлясалата повърхност. Този състав не може да се остави като превантивна мярка.

Използването на всички горепосочени инструменти ще ви помогне да се отървете от плесен в къщата, но няма да реши проблема с неговата поява. При повишена влажност мухълът ще се появи отново, така че е много по-ефективно да се справяте не със симптоми, а с причини. Осигурете добра вентилация в къщата, отстранете източниците на влага, а след това проблемът с плесентта ще бъде решен.

Ако тези насоки са ви били от полза, знайте, че от тях може да се възползвате и когато се налага нещо да се извозва: http://www.izvozva.bg.

Scroll to Top