10 интересни факта за Iphone

Iphone е телефонът, който се е превърнал в незаменима част от ежедневието на стотици хора по света. Казват, че един път станали почитател на тази марка, никога няма да му изневерите.

Ако и вие сте привърженик на Iphone или планирате да станете, то вижте тези интересни факти за умния телефон. А на това място може да поръчате зарядно за лаптоп Toshiba 19V 2.37A 45W и всеки друг модел и марка.

  1. Много хора имат негативно отношение към „iPhone“, дори ако никога не са го виждали с очите си. Те са против цената на устройството. Според тях, почти всички необходими функции за работа и за развлечение се намират и в обичайните евтини смартфони.
  2. Донякъде по-горната теза е вярна. В „iPhone“ липсват редица необходими функции, но има много приложения за забавление. И най-важното е, че съществуват някои проблеми с инсталирането на нови програми.
  3. „iPhone“ доста бързо придоби култов статус и се превърна в символ на „разточителното потребление“.
  4. „iPhone“ по някакъв начин е замислен като телефон за „щурите“. В края на краищата, Apple е основана на 1 април 1976 година.
  5. До 2007 г. официалното име на компанията е Apple Computers. Още през тази година, думата „компютър“ е изключен от заглавието и компанията пуска на пазара първите iPhone.
  6. Операционната система iOS е опростен MacOS и се използва на Macintosh компютри от същата компания Apple.
  7. В оригиналните версии на IOS основният недостатък е липсата на многозадачност. Сега този проблем е фиксиран.
  8. „iPhone“ разполага с функция jailbreak. Jailbreak не се поддържа от официалния производител и използването му води до невъзможност да се възползвате от техническа поддръжка и гаранционен ремонт.
  9. Използвайки jailbreak в по-ранните версии на Afyon, можете да конфигурирате мултитаскинг режим на операционната система. Днес те се използват предимно за изтегляне на програми не само от официалния магазин AppStore, но и за осигуряване синхронизирането на смартфона с компютъра. Тук може да видите и за смяна на дисплей на Alcatel OT4034.
  10. Джордж Хотц, добре известен хакер, станал известен не само с „изобретенията“ си, но и за отключване, изолация от оператора и пр.

 

 

Scroll to Top