Какво трябва да знаете за покупка на апартамент

За да купите подходящ апартамент си струва да знаете, на какво да обърнете внимание.

Това къде да разберете цените на вторичния пазар за недвижим имот може да узнаете са агенция за имоти.

Ако попитате приятели, които са купили апартамент по-рано това, може да научите за цените. Имайте предвид, че те се променят всеки месец.

Научете за цените, които в интернет порталите и от самите агенции за недвижими имоти: сайта на агенцията.

По-точни цени може да получите от агенция за недвижими имоти или от уебсайтове на агенции или други аналитични сайтове.

Рискове, които крият подобен род сделки:

Най-често срещаните и значими рискове на пазара за имоти са договор за покупка на недвижими имоти свързани с претенциите на трети лица, както и да отговарят на техните изисквания, поради придобиването на недвижима собственост, проблеми свързани с ипотекиране и пр.

Проверка на историята на апартамента е необходима винаги. Тя гарантира вашата безопасност.

Добросъвестни купувачи са тези, които си купуват апартамент в съответствие с всички изисквания на закона.

Задължителни документи: необходимо да се проверят документите за собственост на апартамента; извадки от Единния държавен регистър на правата върху недвижимо имущество и транзакции с него; информация за регистрираните собственици на апартамента; наличие на решения на съветите на попечителите; способността на участниците в предишни споразумения с апартамента; историята на предишни споразумения, особено ако апартаментът е бил продаден няколко пъти за кратък период от време.

Сделката за покупка и продажба се извършва от нотариус. Независимо дали се касае за луксозни имоти или обикновен поземлен имот.

В процеса на закупуване на апартамент по-голямата част от купувачите, а също и продавачите в сделката за покупко-продажба забравят важни точки и не могат да се концентрират върху въпроси, които могат да имат решаващи последици.

Как да започнем процеса на закупуване на апартамент?

Преди да пристъпите към покупка на апартамент изберете агенцията за недвижими имоти.

Разберете ценовата политика на недвижимите имоти в желаната област и сравнете със семейния бюджет. Обърнете внимание, че обикновено по-близо до центъра на града, означава, че жилището струват повече. Зоните, отдалечени от центъра, са по-евтини. И, разбира се, много отдалечени райони – там ще намерите най-евтините оферти. Ако считате, че недвижимата собственост е инвестиция – важно е също така да се определи инвестирането на средства и в коя област ще бъде най-печелившо.

 

 

Scroll to Top