Фактори, допринасящи здравословен въздух – избор на качествен климатик

Качеството на вътрешния въздух (IAQ) е важен фактор за околната среда, който трябва да се разгледа. Имайки предвид, че прекарваме около деветдесет процента от нашето време вътре, трябва да направим всичко възможно, за да подобрим въздуха, който дишаме. По време на кризата на седемдесетте години канадците започнаха да „затварят“ работните места и домовете си, за да пестят енергия.

В забързаното време днес, често намираме по-големи, разширени семейства, под един покрив. Дебитът на въздуха, както и чистотата, играят важна роля за поддържане на доброто качество на въздуха; въпреки че вътрешната атмосфера е повлияна от много фактори.

Съществуват много фактори, които могат да повлияят на качеството на вътрешния въздух във вашия дом.

Тютюневият дим, радонът, отглеждането на домашни любимци, мухълът, както и миризмите за готвене са често срещани причини. Изборът на климатик, също има важна роля.

Ремонти и ремоделиране, нови мебели, нова мокетна инсталация, прясно боядисани стени, освежители за въздух или дори лепила и лепила. Всички те съдържат много източници на вътрешно замърсяване на въздуха. Не забравяйте, всички продукти, използвани за почистване в домакинствата.

Всичко това се генерира и отлага във филтрите на климатика и когато той не е за дълго време подменян, може да предизвика алергии и сериозни заболявания на дихателните пътища.

За да подобрите качеството на въздуха във вашия дом:

Важно е Вашият дом да има адекватна вентилация. Климатичната система: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/panasonic-cs-re12qkecu-re12qke играе жизненоважна роля в тази функция. Качественият филтър за климатизатори до пъти по-добро филтриране на въздушните частици, отломки и миризми. Редовната поддръжка, включва проверка и подмяна на филтъра, когато е необходимо.

Домът винаги трябва да бъде място на комфорт и наслада. Затова бъдете наясно с качеството на въздуха в помещението и предприемайте стъпки за намаляване или премахване на факторите, които биха могли да причинят потенциални здравни проблеми. Вашето тяло ще ви благодари!

Scroll to Top