Как да включим децата в почистването

В нашите деца инвестираме, чрез тяхното възпитание,  а то е от специално значение, тъй като се стремим да направим бъдещето по-добро. Ето защо е толкова важно да се внуши u детето уважение към околната среда, към дома и всеки обект, който е в него.

Вярваме, че всеки родител се е сблъсквал с трудната задача да привлече децата към рутинния процес на почистване на помещенията. Някои от вас може да намери подход за свои тип и по-интуитивен начин да го предаде на най-малките, но за други, детето може само да има усет и да допринесе за по-значимо постижение. При всички случаи е добре да сте информирани за цени на услуги по почистване с фирма. Дори тази идея е достатъчна да се мобилизирате семейно и да спестите някои лев.

Ето и как да научете децата да възстановят реда с ентусиазъм

Игра на почистване

Във всеки случай, дори и такива рутинни, като почистване на стаята, е важно за настроението, с което започвате да работите. Тук не можете да покажете на децата, че вие ​​лично сте смутени от този процес, защото те вземат пример преди всичко от собствените си родители.

Опитайте се да започнете почистването с усмивка, включете любимата си музика и дайте на децата цветни „инструменти“. Например, светли лопатки, ръкавици и престилки, многоцветни парцали за изтриване на прах и т.н.

Поканете децата да изпробват точността си и опитайте да хвърляте меките играчки в кошницата от разстояние, а ненужните документи в кошчето.

Насърчавайте чистотата

За много деца, както за родителите, почистването се идентифицира със скука, рутинни и други неразбиращи концепции. Но детето е човек, който е пристрастен, особено ако знае със сигурност, че усилията му ще бъдат оценени.

Подредете на децата приятно и свободното време в зависимост от нивото на чистотата. Например, ако почистването е направено „перфектно“, то ще бъде гарантирано.

С течение на времето, децата подсъзнателно ще се стремят към най-добрите резултати в процеса на чисто и подредено, а почистването е синоним на забавление и добро настроение.

Организирайте: http://xn--80aa7ac7b.bg/почистване-на-мазета-и-тавани-в-софия.

Направете таблица или макет, на който при всяка завършена задача от почистване с изхвърляне, детето само да има възможност да отбележи завършената работа с отметка или плюс, а липсващите клетки без съмнение ще затруднят детето и ще го принудят да изпълни задачата.

Scroll to Top