Бързи съвети за премахване на петна от облекло

Прекарваме толкова много време в любимите си дрехи, че е малко вероятно никога да не виждаме петна по тях. Напълно естествено е когато сме на вечеря капка от чашата вино да попадне върху бялата рокля, докато караме велосипед да забележим зелени петна по крачолите на панталона или по яката на риза да е останала следа от червило. Как да се справим вместо да отписваме тази любима своя дреха, научете сега:

Ако разлеете нещо върху дрехите си, докато сте навън, не се паникьосвайте. Използва се сода директно върху петната. Нанесете го с чиста, влажна кърпа.

Лимонов сок с крем от паста за зъб може да се справи успешно с петна от храна/.

Тревните петна върху дрехите могат да бъдат премахнати със стара четка за зъби и обикновена бяла паста за зъби; Просто се уверете, че използвате паста, а не гел. Изстискайте малко количество паста за зъби върху петна, след това натопете четката в чиста вода и я използвайте, за да изтриете петна. Повторете този процес, ако е необходимо, за да третирате всички петна. Изплакнете района и измийте дрехите, както обикновено.

За да премахнете петна от кръв по дрехи, използвайте 3 процента водороден прекис – видът, който намерите в секцията за първа помощ на магазина. Накиснете петното с пероксида, използвайте нож за масло, за да отстраните кръвта, след това изплакнете с повече водороден прекис. В повечето случаи ще имате по-добър късмет, отстраняващ петна – особено кръвни петна – ако ги третирате веднага след като се случват, преди петна да имат възможност да изсъхнат.

Друг метод за премахване на кръв от дрехи е да намокрите оцветената област на тъканта с вода, да я поръсите с обикновена стара сол, да разтриете половината от петата срещу другата, за да отмиете петна, след което веднага измийте, както обикновено правите.

Ябълкови петна – нямате нужда от специален препарат за почистване на петна или пране, за да махнете от яката.

Независимо дали става дума за работни ризи или оцветяването около яката може лесно да изперете с едно докосване от капки шампоан. Просто излейте малко шампоан – всеки шампоан ще направи добре почистването. След това изпийте, както обикновено.

Научете от тук за извозване на отпадъци.

Scroll to Top