Правилната грижа за стайни растения

Растенията трябва да се засадят в къщи, не само за красотата и комфорта, но и защото са много полезни. Цветовете със специално вещество, наречени летливи са вредни за различни болестотворни микроби. Въпреки това, цветята винаги ни възхищават със своята красота и цъфтеж.

Ако имате нужда от подходящи грижи за стайни растения и почистване на двор, потърсете фирма.

На първо място, следва да се отбележи, че е най-подходящо време за засаждане на цветя е през пролетта или лятото, тъй като в този период на слънцегреене в апартаментите много повече светлина и растенията лесно могат да свикне с новия дом. Често закупени през зимата растения, умират поради липса на светлина, прекомерна топлина и изсушаване на въздуха.

Всички растения се нуждаят от светлина, така че трябва да бъдат разположени възможно най-близо до прозореца. Стъклата на прозорците поглъщат петдесет процента от слънчевата светлина, което означава, че цветето получава една част от тази светлина.

Важно е също да се следи за чистотата на прозорците. Така че на перваза на прозореца е идеално място за разположението на всички саксии, които смятате на по-късен етап да засадите в двора. Всяко едно растение трябва да е на разстояние от останалите. Това ще предотврати проникването на естествена светлина в апартамента.

Scroll to Top