Започнете лятото с чиста къща

Ако не знаете откъде да започнете, когато започне отпуската или преди нея искате да сте готови с домакинстването и да се отдадете на заслужена годишна почивка, то предлагаме ви лесни тактики как да сте по-организирани:

Нека разгледаме тези почистване съвети, за да се справите като професионалист в почистването:

Поставете най-трудните части на първо място

За много от нас, почистването не е любимата работа у дома. Един от начините да се справят с него, е просто да започнете с най-големите и най-трудните места. Направете списък и в него на първи позиции поставете неприятните дела. За едни това са почесване на паяжини, забърсване на прах, чистене на баня и тоалетна, почистване на кухня и пр.

Запретнете ръкави изчистете фурната, почистете хладилника и почистете прозорците. По-малки места, като почистване на прах и избърсване повърхности могат да бъдат разпределени през седмицата, когато имате време, но тези големи места могат да бъдат решени с един замах и за миг чистота.

Използване на екологични продукти

Някои продукти за почистване от търговските са опаковани с химикали и добавки, които могат да бъдат вредни за вашето здраве, а също така и за околната среда. Където е възможно, може да се намали необходимостта от закупуване на химически продукти.

Ежедневните продукти като сода за хляб, оцет, лимон и царевично нишесте могат да се използват на мястото на химикали и други търговски продукти, както и за по-малка част от разходите. Оцет и топла вода също са ефективни за прозореца и огледалото, а след това може да използвате парче вестник. С паста от сода за хляб и вода ще допринесете за по-качествено почистване на печка или мивка.

Направете списък и го проверявайте два пъти

Следвайте внимателно плана, който подробно показва какво точно искате да правите. Поставете себе си и целите, които вече сте направили.

Списъците също са изключително подходящи, ако планирате няколко души да чистите. Присвояването на различни работни места ви гарантира, че няма двойни прозорци.

Scroll to Top