Цветове в интериора на спалнята

Какъв трябва да бъде цвета на вашата спалня?

Изборът на цвят в интериора понякога е много труден, защото има безброй възможности и все пак няма такова нещо като най-добрия цвят за спалнята. Това понятие просто не съществува. Всеки човек възприема цвета по различен начин. Ето защо избрахме да насочим вниманието само към някои добри възможности за комбинации на цветове в интериора на спалнята.

Според проучване, проведено от независима изследователска компания, Redshift Research, 93% от респондентите в 9 страни признават, че използването на правилните цветове в спалните могат да добавят положителни емоции в една връзка. И мъжете и жените са почти единодушни.

Благоприятни цветове в обзавеждането на спалня:

  • Синьо комбинирано с неутрални естествени нюанси

Дълбоко и хладно синята гама е свързана от повечето хора с тишина и спокойствие. Тя помага да се отпуснете преди лягане. Стените в бледосини нюанси са перфектно съчетани с пясъчни нюанси и подови настилки. За да направите интериорът на спалня в сини цветове, добавете части с морска тематика, раирани текстил, кошничарство или винтидж предмети. Украсете стените и дайте предимство в избора на цвят месинг. Той върви добре със синьо.

Не давайте предимство на студените сини тонове, ако избирате цвят за спалнята на северната страна. В този случай, по-добре да се изберат топли нюанси. Те са идеални за спални с прозорци с изглед на север и студени с прозорци с изглед на юг.

Синият цвят е един от най-препоръчваните цветове в спалните, т. к. има не само положителен психологически ефект, но също така понижава кръвното налягане и сърдечната честота.

Избор на цвят за стените на спалнята

  • Нюанси на жълто и зелено

Внесете в къщата парче от природата. Използвайте при проектиране и аранжиране с матраци, възглавници, спално белцо, картини, снимки с природни мотиви, зеленикавия цвят на тапета за спалнята, комбинирани с воал или завеса с флорални орнаменти. Големи модели, изобразяващи цветя, птици и прочие. Опитайте се да комбинирате нюанси на жълта стена със зелени завеси, килими, спално бельо и декоративни възглавници. Добавете зелени растения в стаята, които акцентират на общия естествен стил.

Жълтите и зелени цветове стимулират нервната система и чувството на оптимизъм.

  • Лавандула комбинира със сиво

На фона на пода и стените неутрални цветове, могат да добавят ярки акценти на преден план, да привлекат вниманието към себе си. Изберете различни цветове за декорацията на прозореца и леглото (дори можете да добавите няколко възглавници в розови нюанси). В този случай, цвета на мебелите в спалнята трябва да бъде тъмен на цвят (шоколад, венге и др.). Добавете етнически елементи като кожени изделия, реколта лампи и красивите статуи. Опитайте да поставите стенописи или снимки.

  • Чувствено червено

Перфектен цвят за спалня с двойно легло. Емоционални и топли нюансите на червено, кестеняво са пурпурни сред хора от всички възрасти и темпераменти. Разбира се, използването им в интериора изисква смелост – това е доста активен цвят. Но като награда за смелостта, вие ще получите не само нови стени, но и магична атмосфера. Червеният цвят в спалнята според Фън Шуй създава страст и щастие.

  • Скромен и прочувствен нюанси на бежово

Смятан за най-добрият избор за цвят в малка спалня, известно е, че светлите цветове разширяват пространството. Цветовата палитра на бледи нюанси в бежово е много рафинирана. Тези цветове са спокойни, изпълнен с мир и излъчват невероятна топлина. Такива са матраци онлайн София. С тях бежовият интериор от скучен и безличен, може да играете с текстури, добавете природните елементи и няколко ярки акценти.

Scroll to Top