3 начина да се отървете от стария боклук без да хвърляте в кошчето

Има нещо елементарно, което подтиква повечето от нас избухнат в студена пот щом трябва да се чисти.

От купищата дрехи, които никога няма да се носят, до безполезните джаджи, които се натрупват в кухненските шкафове и до стария комплект ски оборудване, за което не се знае още колко дълго ще завладява територията на дома ни. Всичко звучи така стресиращо.

Да се ​​отървем от това може да бъде вашата мисия в следващите няколко часа. Ако искате час по-скоро да почистите дома, то опитайте с услугите на фирми:

DEPO.BG– извозване на стари мебели;

EVRO5.COM – почистване на апартамент, жилище;

EVROSONDA.COM – ръчно сондиране.

Ако изчистите всичките боклуци, може да ги вържете в торби за боклук и да отнесете на депа за отпадъци.

Следващия път, когато сте хипнотизирани от желание да почистите къщата, погледнете към тези прости насоки и най-добрите начини да се променя предназначението, продава, дарява и рециклират стари стоки.

  1. Поиграйте си.

Започнете, като разгънете творческите си умения. Така ще може да превърнете боклука имате в съкровище.

Не се притеснявайте, това не означава непременно, че трябва да имате умения на създател, дърводелец или момче/момиче за всичко. Например, можете да изрежете стари кърпи за баня на малки парцали, които да използвате за почистване, вместо хартия за еднократна употреба в промишлени количества. Или опитайте да закрепите стар чаршаф или одеяло за възглавница и да го използвате като легло за вашето куче или котка.

Обръщайки стари неща в нови неща може да имате забавен и ефективен начин за намаляване на отпадъците.

  1. Създаване на домашен битак.

Да прекарате цялата събота в излежаване по груб не е работа. Може да създадете правила, като да всеки, които идва у дома ви да носи нещо полезно, изработено ръчно или да донесе определен брой елементи. Но ако номерът е приоритет само да се отървете от старите стоки: Поканете приятели да донесат, каквото им е излишно – предметите, които не искат вече. Сложете всички стари ваши елементи в средата и позволете на хората да се огледам и да вземат това, което от се нуждаят.

Можете да вземете само, чрез замяна чужди и те ваши. По този начин, никой не се прибира вкъщи с празни ръце.

  1. Виртуални домакини.

Възползвайте се от препродажба, приложения или сайтове, които дават пари за стари стоки.

Що се отнася до такива има и много български като базар.бг и olx? Освен ако не е, продавате нещо рядко или уникално на търг, нещата ще си струват, а така и вие и другата страна ще останете доволни.

Scroll to Top