Как да използвате слънцезащитни продукти

Много хора използват слънцезащитни продукти, само защото са чували за ползите им. Реално не са наясно, каква козметика за слънчева защита да вземат, според своя тип кожа и най-малко кога и колко често да прилагат.

Ето, защо се спряхме на въпроси като – как да използвате слънцезащитни продукти.

Изключително важно е да се използват слънцезащитни продукти правилно, за да се постигне най-добра защита.

Нанесете слънцезащитен лосион или крем за лице щедро. Поставете го така, че да покрие всички изложени на слънце области, така че да образува филм, когато първоначално се прилага.

Повечето хора използват слънцезащитни кремове atache неправилно и не достатъчно, за да покрият участъка. Запомнете, че това отнема най-малко 6 чаени лъжички лосион за покриване срещу слънце и откритите части на тялото. Това количество е достатъчно за един възрастен човек.

За да се абсорбира правилно навреме слънцезащитния крем се поставя 20-30 минути и най-малко половин час преди да излезете на слънце. Нанасянето на продукта се повтаря при всяко намокряне на кожата.

Какво трябва да знаете за витамин D

Ако имате светла кожа само 5 минути от обедното лятно слънце може да са достатъчни, за да зачервят кожа без слънцезащитен продукт.

Ако кожата ви е по-тъмна или сте по-активни физически на открито трябва да си набавите повече витамин D. Ако сте над 50 години (стареенето на кожата е фактор номер едно), имуносупресирани или сте имали рак на кожата, трябва да се консултирате с лекаря си за прием на витамин D добавки и с козметик или дерматолог по отношение прилагане на слънцезащитни продукти с нужния фактор.

 

 

Scroll to Top