Опасните растения в дома

Жените обичат цветя в къщата, но страстта към отглеждането на стайни растения може да се превърне в неудобство. За да не се съсипе здравето ви и това на близките е важно да се подходи правилно на този въпрос, тъй като стайните растения са същите същества, като котка и куче.

Растенията „дишат“, а изборът на саксийни растения е важна стъпка, която трябва да се определя според известни познания. Така, ако разполагате с голям двор, научете и за начините по почистване на дворове.

Как да изберем растение?

Както бе споменато по-горе, домашните цветя са живи същества, така че първият фактор, който може да окажат влияние върху избора им трябва да бъде контакт с очите. Някои от цветята се избират според вид им, а други според уханията. Енергия на всяко живо същество, може да окаже голямо влияние върху настроението. От това, което правят емоции в непосредствена близост до централата, която зависи от вашето здраве. Както интуицията ни помага, така и най-полезните растения, които украсяват не само крайградския район, но къщи или апартаменти.

Какво е важно да знаете при избора на цветове за дома?

Болните растения не трябва да се държат в апартамента. Изборът на растения с остра или бодлива форма не е добро решение, въпреки, че много хора избират кактуси и палми.

Кои цветове поглъщат енергия?

За тези, които вярват в знаци, лоза не е най-необходима. Според легендата, това цвете е от мъжки пол. Ако сте суеверни, тогава то може да се превърне в господар на къщата.

Според Фън Шуй не е желателно да има в къщата всички сортове лози. Смята се, че то отнемат здравето и силата на хората, живеещи в дома.

Бръшлянът може да предизвика безпокойство и нарича катализатор за енергийно изчерпване на сили. С една дума, ако това растение се настани в дома трябва да сте готови да се справяте с различни проклятия.

Кипарисът по принцип се смята дърво, носещ смърт в къщата. Заедно с него в апартамента може да се появи негативна енергия.

Ако решите да засадите у дома тръстика или трева, имайте предвид, че тези растения предвещават овдовяване, смърт и скръб на господарите си.

Олеандър мирише вкусно, но може да доведе и до замайване на главата. Сокът от това растение причинява слепота. В никакъв случай не е възможно да се сложи това растение в апартамента, където живеят децата. И това не е суеверие, но факти доказан от живота.

Обичан от много домакини здравецът може да предизвика алергия. Някои получават главоболие от миризмата на това растение. Не поставяйте в стаята, където прекарвате голяма част от времето, Лили. Тези цветове поглъщат кислорода активно и имат вкус, който може да доведе до загуба на съня. Хипертоници не могат да живеят рамо до рамо с тубероза. Тя не може да влоши заболяването, но води до депресия. Въпреки скромността, мимоза може да доведе до смърт на космените фоликули, което има пагубен ефект върху косата.

Може би в списъка на опасните стайни растения може да се продължи още много, но всяка къща става удобна, само когато внимателно се поставя върху перваза на прозореца в саксийни красиви цветя. Ако обновявате градината на двора, потърсете услуги на фирма по почистване на дворно място.

Ако сте решили да обновите градина на прозореца, не забравяйте за интуицията. Само тя ще ви каже кое за вас е правилно.

Scroll to Top