Почистване и организиране на дворове през есента

Градинарски инструменти, спортни съоръжения, боклук и рециклиране и всичко останало, което може да се използва на едно място – вашият двор и градина. Есента е сезонът, в който адекватно, бързо и качествено да организирате почистване на голям или малък имот.

Ето, как в няколко стъпки може да направите повече от очакваното:

Вземете един ден или уикенд, за да го направите почистване на дворове .

Последното нещо, което искате е да носенето на тежки кутии, да извършвате сортиране и пречистване на прах и мръсотия. Ако навън е все още твърде горещо, започнало е циганското лято, то добре е да планирате гаража и едно добро почистване.

Организирайте всичко, подобно на почистване на апартамент с изхвърляне на стари неща, сега започнете с абсолютно всичко от гаража – коли, мотори, инструменти, лопати, кутии, кошчета и кофи за боклук – всичко това се извозва на DEPO.

След като решите какво да задържите, организирайте в категории. Например: коледна украса, спортни съоръжения, зимни екипировки и други неща за сезона, летни детски играчки, инструменти и др.

Ако гаража не разполага със стелажи или шкафове  има и друга възможност, да помислите за фирма FORI.EU, която извозва.

Някои фирми имат пластмасови контейнери за събиране  за всичко, което е задължително да се извозва до депо за стари мебели.

Разбира се, не всичко ще се впише добре в контейнери за съхранение. Организирайте инструментите.

Използвайте градински ръкавици или дебели гумени ръкавици, в противен случай ще получите прашни и мръсни зони.

Най-лесният начин да се отървете от паяжини е с прахосмукачката, а още по-лесно може да стане с камион за извозване до регламентирани места.

Ето и как да премахнете смрадта от гараж или склад към двора

Ароматите, сега, са съвсем друго като игра с топка. Предлагаме първо проветрявате гаража си навън. Дръжте вратата отворена за няколко часа (може би, докато сте организирани и почиствате ще получите циркулиращ въздух.

Проверете за признаци на мухъл.

Ако не сте фен на това силният неприятен мирис, добавяне на вода с няколко капки етерично масло(мента, портокал, лимон, градински чай или розмарин) ще се погрижи за това.

Превърнете почистването в рутина. Независимо дали става дума за двор, гараж, мазе или таван, всички тези зони, често да са обречени на една и съща съдба – да служат за складови помещения.

Това вече не е необходимо. Превърнете почистването в организиране на всички зони на дома. Започнете още през есента.

Scroll to Top