Ламиниран паркет – поддръжка и практическо ръководство

Най-добрият начин да запазите вашите подове е те да бъдат инсталирани правилно от самото начало.

Ламиниран паркет egger не е само за заможните, вече съществува във всеки дом, а за да го имате по-дълго е добре да знаете и някои специфики около вида и грижата за него.

Поддръжка на ламиниран паркет е до голяма степен свързана с почистването на пода.

  1. Никога не позволявайте течностите да стоят разлети за дълго.

С влажна кърпа и възможно най-скоро, трябва да изчистите всички мазни, мокри или хомогенни петна. Важно е и да не се допуска разливи да стоят за дълго, защото освен, че могат да причинят петна, могат и да повлияят на самия материал. Вижте и как да се справим с конденза в дома.

  1. Използвайте ацетон за трудни петна.

Разливи от строги материали като боя, масло, червило, катран, мастило или оцветяващи маркери могат да бъдат отстранени с ацетон или лакочистител за нокти. Използвайте чиста бяла кърпа с ацетон за почистване на повърхността и обършете всеки остатък с влажна кърпа. Вижте и защо избираме качеството.

  1. Съберете с плосък метла.

Когато дойде време да измитане на пода, най-добре е да се използвайте метла с твърди или плоски повърхности.

  1. Използвайте подходящи почистващи препарати.

Трябва да се почисти ламиниран паркет със специално направени за почистване, специфични за ламиниран материал средства. Измиване с вода, сапун, почистващ препарат или друг стандарт за почистване, може да се отрази на качеството на материала. Това ще анулира гаранцията и в крайна сметка ще струва един скъп ремонт.

  1. Използвайте подходящи средства и аксесоари.

Заедно с помощта на полето за почистване, трябва да използвате почистваща техника, която е подходяща за вашия тип етаж. Никога не използвайте стоманени или абразивни почистващи препарати, тъй като те ще съсипят външния вид на пода. Почистващите препарати с високи нива на амоняк или хлор трябва да се избягват и никога не използвайте полиране с машина, тъй като те ще съсипе пода.

  1. Не забравяйте конвенционални методи.

За разливи, включващи материали, като дъвки или восък, не го търкайте в дълбочина. Натрийте с е лед и внимателно изстържете материала далеч с помощта на пластмасова стъргалка. Внимавайте да не надраскате повърхността, и го избършете с влажна кърпа.

Scroll to Top