3 неща, които ще повлияят съня

Знаете ли, че дребни неща и вредни навици могат трайно да увредят съня ви. Нека разгледаме и три често допускани грешки от забързания човек в наши дни:

Матраци – много хора игнорират предимството на удобното легло. С избора на правилни матраци ще си осигурите 95% от качествения сън. Когато обаче матракът не е подходящ за тялото може да предизвика изкривявани, да събуди стари болежки, да провокира някои заболявания и алергии. Затова не пренебрегвайте значимостта на вашия матрак.

Късна вечеря: за ситост, преди лягане

Има моменти, когато всяко едно и също основно хранене при хората се появява през нощта. Например, в моята страна, където няма възможност да се хранят правилно и накъсано. На празен стомах не се заспива – така, че хората искат да ядат преди лягане. И основният въпрос е, какво е вечерята. Има продукти, които гарантират добър нощен сън, а има и такива, които доставят само дискомфорт по време на нощта.

Проблеми със съня и общото благосъстояние вечер, можете да получите от хапването на месо, млечни продукти, яйца. Особено, ако вечерята е 2 часа преди лягане и дори по-късно. Киселата храна е по-добре да се избягва, дори и четири часа преди лягане. За вечеря, в този случай, по-добре да изберете плодове, зеленчуци, с пълнозърнести продукти. Сънят ще е абсолютно нормален и ще гарантира здраве, когато съобразите правилна храна.

Кейк: провал на диетата

Нашият стомашно-чревен тракт се адаптира към диетата. Ако останете на диета, тялото ви ще свикне към по-малко и ще произвежда ензими за разграждане на мазнини или въглехидрати. И ако изведнъж решите, че може да организирате празник за стомаха си, след като ядете бонбони, кейкове, пасти и други тестени и сладки изкушения, имайте предвид, че тялото ви няма да е готово за такава. При храносмилане, ще се нуждаете от много повече енергия от обикновено. Това може да ви провокира да играете, да се забавлявате, да правите нещо различно, но не и да се отдадете на сън. Това е съвсем обяснимо, защото забраненият плод винаги е сладък. Затова не престъпвайте границата на допустимо и не.

Scroll to Top