Съвети, които трябва да знаете ако летите с китара в самолет

В днешно време, нещата не са толкова прости, когато възнамерявате да летите със самолет. Динамиката и разходите за авиобилет по пътуване със самолет са се променили толкова много, че поддържане на китара безопасно и лесно по време на път е от значение за много музиканти.

За да ви помогнем да избегне някоя и друга ситуация, предлагаме тези 3 съвета за летящи международно с китара:

  1. Разхлабете струните на китарата

Температурата и налягането са промени, които се отразяват в полета. Това няма да навреди на инструмента, ако струните са хлабави. Опънатите струни имат над 300lbs напрежение, а едва ли някои би желал това да работи срещу тях, ето защо педи самия полет е важно струните да бъдат разхлабени.

  1. Китарите са крехки. Повечето от нас знаят това. Но много хора не го правят. Добра идея да се облицова добре китарата с някои допълнителни подплънки и подкрепа около кухините. Обърнете специално внимание на седло и шията – това са най-честите точки за пробив, особено когато се лети с китара. Вие искате да се сведе до минимум движението на вашия инструмент с използване на възглавница, за да се омекоти удара от падания и хвърляне от служители на летището също е добра идея.
  2. Проучете предварително кои авиокомпании позволяват носене на китари като ръчен багаж.

За да направи по-лесно за вас, пътуването в самолет, предварително проверете за въпросите, които ви вълнуват.

Ако въздушният превозвач предлага списък с ръчен багаж и някои изключения за инструменти в допълнителния багаж, то проврете дали носенето на китара е сред тях. Понякога подобна проверка може да стане и през сайтовете на авиокомпании. Политиката за ръчен багаж покрива летенето с китара, а в някои дори имат устройства за носене на такива извънредни инструменти.

Scroll to Top