Как да инсталирате аларма на кола

Ако вече сте се оборудвали с автомобил, който си има вградена аларма, то може би ще искате да научите как да си поставите допълнителна.

Автоаларми  са част от оборудване, което прави по-силен шум, когато някой се опитва да открадне колата. Според организации, които следят за реда и сигурността и направени статистики на всеки 40 секунди в САЩ е откраднат по един автомобил със средна оценка от $ 6.500. Може би ще си кажете, че това все пак е Америка, а измамите там са като всичко по- много. Но ние сме в България. Истината е, че и у нас все повече зачестяват кражбите на леки коли, както и на отделни аксесоари от тях.

Повечето коли днес имат някаква форма на алармена система, но в повечето случаи тя се оказва недостатъчна.

Aко алармата на автомобилът ви се състои от сензори, свързани към сирена по такъв начин, че когато връзката е прекъсната сирената започва да създава силен шум, то може да спите спокойни. Ако не е така обаче се научете как да монтирате допълнителна алармена система в няколко стъпки:

Прикрепете сирената всяка твърда повърхност метал под капака. Поставете рога на сирената, сочещи надолу, така че няма вода ще влязат в него.

Пробийте отвор в гумена защитна стена на колата.

Поставете електропроводим кабел за алармата, близо до акумулатора на колата, готови да бъдат приложени по-късно.

Прикрепете предпазителя за жицата, така, че да се свързва с батерията по-късно.

Проверете инструкцията на алармата и монтиране на шоковия датчик.

Пробийте отвор в таблото за LED индикатора.

Пъхнете LED индикатора внимателно с тел през дупката. Закрепете LED индикатора на мястото си с монтажна на двустранна лента.

Намерете жиците, които се свързват с бутона за светлина върху вратата. Това е бутон, който се превръща в светлината в колата, когато вратата се отвори. Ако имате централно заключване, намерете жицата, която се свързва с ключалките за мощност.

Свържете сензор за тези кабели.

Сигурността на алармената система се крие в това да приложите всички входни и изходни проводници към модула на алармата.

Монтирайте модула под таблото.

Групирате всички кабели и ги напъхайте под таблото.

Свържете с клещи и отвертка, кабела на алармата мощност до акумулатора на колата и алармата е готов да пази автомобилът ви от злонамерени действия на трети лица.

Scroll to Top