Винилови настилки в кухнята

Винълът е икономичен, издръжлив и по-стилен, отколкото можете да си представите.

Той е популярен избор за кухни. Еластичната настилка е универсален, икономичен вариант. Винилът се предлага в широка гама от цветове и модели, които имитират твърда дървесина, керамика и камък. Неговата еластичност и топлина на повърхността го правят удобен дори ако върху му се счупи стъкло.

За разлика от миналите поколения, днес винилът разполага с по-добри текстури и цветове за по-реалистичен вид, благодарение на подобрения в процеса на печат (гравиране) за повърхността. Можете да си купите винил с текстури, които изглеждат като шисти, кожа, дори дърво.

Какво трябва да знаете

Винилов паркет се състои от четири слоя: защитна уретан, топ лак, защитен винил слой, отпечатан дизайн, филц или фибростъкло.

Той е трайна повърхност, която не трябва да се оцвети и не избледнява. Особено луксозни стилове могат да се справят с разливи, деца и домашни любимци с лекота. Може някои видове дори да притежават антимикробна защита и да се борят с бактерии, мухъл и плесен.

Как да почистите: Избършете разлив незабавно. Остатъци от храна, прах и други избършете с влажна моп или кърпа. Един път седмично минавайте с прахосмукачка. Избягвайте полиране на повърхността.

Винилови настилки се предлага в три основни форми.

Многообразие винил – оферта в различни цветове, дизайни и модели може да получите незабавно в почти всеки един магазин за паркет Фосил и ламинат.

Плочки. Подражава успешно на керамика и може да пресъздаде всеки модел. Някои производители вече предлагат винилови плочи, които могат да бъдат използвани с цвят-координирани варов разтвор, ги правят да изглеждат дори по-скоро като плочка.

Дъски. Приличат на твърда дървесина с реални цветове и текстури. Винилови дъски могат да имитират проблемни повърхности или екзотични видове, имат скосени ръбове.

Изолация: С правилното поставяне и грижа за винилът може да ви служи вярно с години. Инсталирането му става върху почти всяка плоска, суха и чиста повърхност. В повечето случаи, един шперплат за подложка доставя най-добри резултати.

Scroll to Top