2000 калории – диета за мъже

Знаете ли, че на мъжете са им необходими минимум 2000 калории на ден. Това, с което се хранят мъжете може да доведе до загуба на тегло или обратното до трупане на излишни мазнини и маса.

За да се справите по-лесно и да се храните правилно, научете повече за това, което трябва да се яде в един ден. Помнете, че 2000 калории в един ден може да доведе и до загуба на тегло. Въпреки това, някои хора избират за тази диета и план, за да поддържат здравословно телесно тегло.

Броят на калориите, които човек трябва да консумират в рамките на един ден, пряко зависи от неговата възраст, размер и ниво на активност. Предимно план за 2000-калории се използва, за да постигне целите си за отслабване мъжът, които иска да свали.

Калории – нужда по възраст и ниво на активност

Изследване, проведено в Университета Йейл, САЩ, показва, че средно мъжете с по-малко, ниво на активност и над 60-годишна възраст е трябвало да приемате 2000 калории в един ден, така че те могат да поддържат здравословно телесно тегло. По същия начин, хора, които са над 60 и имат силно ниво на активност трябва да приемат 2200 калории на ден. Активните мъже на възраст между 19 и 35 трябва да консумират поне 3000 калории дневно. Ето защо, най-активните мъже, които приемат 2000 калории ще започнат да губят тегло.

Диета за 2000 калории

Ако сте активен човек на възраст между 19 и 35 между, можете да използвате план 2000-калории, за да отслабнете. Всеки ден планът трябва да включва месо, зърна, протеинови храни, масло, най-малко 3 чаши мляко и млечни продукти храни, зеленчуци, плодове и 258 допълнителни калории от един хранителен продукт по ваш избор.

Нека да разгледаме най-нормален хранителен режим и меню, което може да се използва за план с 2000-калории.

  • закуска

2 филийки пълнозърнест хляб

1 супена лъжица фъстъчено масло

4 белтъка

1 малък портокал

1 чаша нискомаслено кисело мляко

  • Междинна закуска сутрин

150 гр. сирене с намалено съдържание на мазнини

1 чаша боровинки

  • обяд

250 грама пилешки гърди на скара

1 чаша кафяв ориз

125 грама или една чаша варени броколи

  • следобедна закуска

2/3 ядки, сурови или слънчогледово семе

2 чаши мляко с ниско съдържание на мазнини извара

  • Вечеря

250 грама варено постно говеждо месо

125 грама задушени гъби

Лук

Пиперки

2 супени лъжици зехтин

1 чаша пълнозърнеста паста

Bottom-Line

Тази храна ще ви помогне да завършите дневната диета от 2000-калории за ден. Това е само един пример за план за хранене, които можете да се откажете.

Има и други, които можете да консумират и които включват 2000 калории. Изберете предмети по ваш избор и да осигурете на организма си вашия план за хранене за деня, според вашите нужди и изисквания.

Scroll to Top