Петна по естествения камък – очарование или повод за отстраняване

Естественият камък е прекрасен камък за интериорът вътре и вън. Различни цветове и десени придават на всеки камък своя характер, затова и съществува голямо разнообразие. Ако сте избрали да поставите зидария от естествен камък във вашия дом, то научете за това, какви видове петна принадлежат към характера на естествен камък.

Красота на петната

Както подсказва името, естествен камък е един наистина естествен продукт. Той е „жив“ и се развива над модели, време и цветови съчетания. Тази специална собственост на естествен камък е само защото е толкова популярна сред потребителите, истински, автентичен и търсен.

Всеки вид има своите каменни, подписи, петна и шарки. Природните плочки понякога могат да имат десетки до стотици години гаранция и да красят дома. Те са перфектната плочката за интериора на един дом.

Видове петна

За избор на естествени камъни, има два вида петна. Първият вид на петна са водоразтворими петна. Това са причудливи петна върху бял камък, които съдържат органичен материал. Когато се разливат върху плочките, създават модели, при които органичните материали се разтварят във водата. За щастие има различни видове с по-светли и по-тъмни изображения, от които може да се избират според интериора.

Много по-различна е историята на петната върху плочки в резултат на желязо. Ако попадне вода върху плочките, желязото се окислява. Окисляването показва ръждиви петна. Какво да направим за това? Много купувачи са Фенове на цвят ръжда. Ето защо този камък е истински акцент за кухни и бани.

Плочки с петна

Превенцията за предотвратяване на петна е по-добре да се предвиди при самата покупка на камък. Ако все пак се спрете на петна по чувствителен естествен камък, има някои трикове , които със сигурност ще може да използвате:

Поддържайте винаги чист камъка.

Мазните петна изглеждат сериозни, но изчезват бързо.

Редовната поддръжка намалява вероятността от постоянно оцветяване. Търсете препарат за плочки, който да се грижи за правилната поддържа.

 

 

Scroll to Top